Publicações

Meer dan de helft van de Belgische meisjes vermijdt sociale activiteiten wanneer ze onzeker zijn

Uit een onderzoek naar zelfvertrouwen van Dove blijkt ook dat maar liefst 49 procent minstens één iets zou willen veranderen aan haar uiterlijk.

Ben jij soms ontevreden over hoe je eruit ziet? Word jij eerder ongelukkig dan blij wanneer je door Instagram of Facebook scrolt? Vermijd je soms sociale activiteiten als je slecht in je vel zit? Je bent bijlange niet alleen! Dat is gebleken uit het zelfvertrouwenproject van Dove die onderzoek deed naar zelfvertrouwen bij Belgische jongeren.

 

Al 15 jaar lang zet Dove wereldwijd in op het zelfvertrouwen van meisjes. Uit hun meest recente onderzoek, uitgevoerd bij Belgische meisjes van 8 tot 15 jaar, zijn heel wat frappante dingen gebleken. Maar liefst 49 procent zou minstens één iets willen veranderen aan haar uiterlijk. 70 procent vindt het belangrijk om er altijd goed uit te zien en over het algemeen geven meisjes hun uiterlijk gemiddeld een score van 7,2 op 10.

Die onzekerheid heeft een grotere impact dan je zou verwachten, want meer dan de helft van de Belgische meisjes zou sociale activiteiten vermijden wanneer ze zich niet goed in haar vel voelt. 4 op de 10 meisjes weigert op die momenten zelfs om naar school te gaan.

Nicolly | Fotografia Ana Francisconi